underbar förlossning

2007-10-29
MariaHade förvärkar med jämna mellanrum 2 nätter veckan innan bf, men mer hände inte utan dom försvann på morgonen. Så natten till den 21a när dom kom igen så trodde jag ju dom skulle försvinna. Framåt 9 på förmiddagen började dom dock bli lite starkare och tanken slog mig att det kanske är dags idag, på bf och allt

Klockade värkarna o försökte vila, men hamnade mest framför datorn :p vid 13 cyklade sambon bort med sonen till barnvakten. Tog ett bad men det var alldeles för varmt att ligga där. Förlossningen hade sagt att jag kunde komma in och bli undersökt när som helst för det var lugnt där uppe.

Värkarna hade kommit med 5 – 7 min mellanrum sedan morgonen så det kändes inte som om det hände så mycket men dom var ju klart starkare. Men vid 16 tiden ringde jag skjutsen så hon kom, funderade på att fika men det tryckte på ganska mycket så vi kunde lika gärna åka in och ta en titt. På vägen in ångrade ja mig dock o tänkte att det var onödigt att åka in o bli hemskickade igen. Men då var vi nästan framme redan.

Får ligga med ctg, värkarna ser såå mesiga ut på skärmen så ja e helt säker på att bli hemskickad. Blir dock ledsen att behövt ha så pass ont o inte ens vara öppen!! (Ja det kändes verkligen som om hon skulle säga att jag inte var det) så ja tvekade på att ens kolla hur öppen jag var, men hon sa att det är ju bäst ändå nu när vi besvärat oss med att komma så hon fick göra det. Kändes som en timme innan hon sa att jag var öppen 4 cm åååh va glad ja blev! & hon tyckte inte att ja skulle åka hem!

Så 16.55 blev vi inskrivna, funderade lite på vad vi skulle göra :-D & ja bestämde mig för att ja kunde ju ta lavemang så har man det gjort :p sedan duschade jag lite men det var ganska trist att sitta där själv så ja gick för att umgås med sambon istället. Bm kommer med lustgas och frågar om jag vill ha något mer, men jag tackar nej och säger att jag gärna skippar lustgasen också så länge jag kan. Men att jag gärna vill ha en saccosäck så det fixar hon. Andningen funkar bra och värkarna kommer fortfarande inte tätt så jag har gott om tid att vila mellan.

Jag varierar ställning och flyger runt :p saccosäcken är super! Vid 19 tiden börjar det bli lite tröttsamt och jag testar lustgasen men känner att den gör ju det bara värre, det gör ju ONT att dra djupa andetag när man har värkar!!

Strax innan halv 9 börjar jag bli irriterad och vill åka hem, käns som om det inte händer något, värkarna kommer fortfarande inte tätt. Jag vill skynda på det hela så dom kollar hur öppen jag är och jag är öppen 7 cm, så dom frågar om dom ska spräcka hinnorna, jaaa de tyckte ja allt :-) tar en stund eftersom bebisen far runt som en elvisp där inne men 20.35 är dom i alla fall spräckta. Då vill jag börja krysta! försöker hålla emot men det är svåååårt!! Tar lustgas men det hjälper inte, jag måste faktiskt krysta!! Tanken just då var att jag skiter i om jag spricker sönder nu för jag vill veeeerkligen krysta haha. Bm känner efter igen och jag är väldigt mjuk så hon föreslår att försöka dra upp dom sista cm, det låter som en utmärkt idé :-D jag är helkonsentrerad på att försöka flåsa och inte krysta att jag knappt fattar vad hon håller på med. Jag upprepar att jag måste krysta och mitt i en jätte värk hör jag henne säga du kan krysta nu om du vill. Vilken lättnad!!!!! Åååh va skönt att få krysta! Kl är nu 21.00. jag försöker att ändå krystaförsiktigt för att undvika spricka så mycket (är ju instäld på att spricka eftersom mina ärr var illa sedan förra gången) krystandet går sjukt bra jag blir inte ens trött, känner mig som en super kvinna o smärtan är som bortblåst :-) när bm plötsligt säger ”flåsa nu, på nästa värk är bebisen ute” blir jag helt paff o flåsar för fullt. Känn på huvudet om du vill säger hon och jag känner, helt otroligt, huvudet är halvvägs ute och det gör inte ont! Jag fortsätter flåsa och invänta nästa värk, när den kommer trycker jag bara till lite lätt o sluuurp så kommer en liten flicka ut :D jag är helt chockad över hur smidigt det gick och glömmer helt att kolla om det är en flicka eller pojk :p så det tar säkert 5 min innan vi får veta det, hihi.

tack profylaxen! :-) sådan skilnad på min första och andra förlossning! Önskar att jag gått profylaxen innan min första!