Mikaela kom vaginalt efter två akuta snitt!

2007-08-03
Johanna Lundberg
joahlin@hotmail.com


Det går, jag gjorde det, det va min första känsla när hon kom upp på mitt bröst. SÅÅÅÅ Skönt att jag inte gav upp för det va en helt underbar uplevelse.

Fredag kl 22. är inne för att kolla hjärtljuden som varit något höga sista dagarna. De låg runt 200 i 30 min så då blev jag inskriven.

Kl 23:15 bestämde de att trots att jag är snittad två gånger tidigare att ta hål på hinnorna för att se om bebisen va stressad och hade bajsat i fostervattnet. Men det va klart och fint.
BM, Lotta, använde skalpelektroden när hon tog hål vilket gjorde att det inte alls gjorde ont. Sen satte hon dit den för att ha koll på bebisen bättre.

kl 00:40 Efter att jag haft ordentliga värkar i 1, 5 timma så kom de och underökte mig, bara 3 cm....... luften gick ur mig helt, jag kände med en gång att -jaha det blir en repris på förlossning nr 2 som efter 18 h av intensiva värkar slutade med akut snitt då de på Huddinge inte trodde att min livmoder skulle orkar med.......!!!!
Men vi bestämde att Lotta skulle komma tillbaka ca 45 min för att kolla igen om de gått framåt.

kl 01:25 ny undersökning, nu öppen 5 cm och nu jäklar drog allt i gång.

kl 02:30 forsatt profylaxandning och lustgas nu öppen 8 cm....... avslappningen och andningen hjälpt ortoligt mycket samt att min man och min mamma som va med på förlossnignen va ett superstöd, både för mig och för varandra.

kl 03.13 öppen 10 cm..... Fick krystvärkar men bebisen va inte i ett 100% läge för detta ännu så jag fick "hålla mig", inte helt lätt!!!

kl 03:30 nu får jag krysta och krysta gör jag, oxå superbra med träningen för hur man ska krysta som vi fick lära oss på profylaxkusen. Det tog bara 2 krystvärkar och

kl 03:38 kom en fin flicka med raketfart, först såg man bara toppen på huvudet och vid krystvärk nr två kom hela hon ut. Jag sprack ingenting, mådde superbra och kände mig mest glad över att hon mådde bra och att jag trots två akuta snitt denna gång genomförde en vaginal förlossning. Utan smärtlindring och på så kort tid.

Mikaela är 52 lång och väger 3680g, har mängder med svart hår och såklart världen sötaste.

Tack vara SÖS underbara barnmorskor min underbara man och min hjälte till mamma så fixade jag detta. Kan även starkt rekommendera profyaxgruppens kurs.
Avslappning, andning och målbilden gjorde att jag klarade detta.

KRAM Johanna nu trebarnsmor.