Att föda Hedda var en otrolig upplevelse!

2007-05-02
Sara och Lotta



Jag heter Sara Benjamin och gick er profylaxkurs tillsammans med min fru Lotta i början av juni 2006. Den 3 augusti föddes vår dotter Hedda, på beräknad dag!

Vi vill tacka er för en jättebra kurs! Vi kände oss väl förberedda inför förlossningen, som var en otrolig upplevelse! Värkarna började kl 3 på natten och när vi åkte in kl 10.30 på förmiddagen visade det sig att jag var 8 cm öppen, barnmorskan var imponerad och tyckte att vi hade gjort ett väldigt bra jobb hemma. Och det kan vi tacka er för!

Klockan 13.19 föddes Hedda, så vi hann bara vara på BB i drygt 2½ timme. Den enda smärtlindring som jag använde var sterila kvaddlar, vilket jag tyckte fungerade bra. Vi hade en jättebra barnmorska och undersköterska som vi kände oss trygga med. Sista skedet av förlossningen gick väldigt fort, från första krystningsvärken till det att Hedda föddes tog bara 12 minuter.

Både jag och Lotta tycker att vår förlossning var en positiv och fantastisk upplevelse. Lotta var ett stort stöd för mig, och vi kände oss båda mycket tryggare än vad vi skulle ha gjort om vi inte lärt oss profylaxmetoden.