När lillen kom

2006-12-08
petraJag vill först tacka Maria som då var kursledare i göteborg i sommras. Jag hade stor nytta av kursen..dock kompleterade jag den med Anna Wahlgrens Barnaboken som också beskriver profylax hämtad ur Pierre, Aline Velays bok "att föda utan smärta" Plus att jag läste just den bok jag nyss nämne!
Väl förberedd..började träna ca 4 mån innan(10 min 3 ggr /dag) "brf".... Så en kväll i juli bestämde vi oss för att åka in till mölndals sjukhus då jag var uppe i "mellanandningen"..väl där var jag öppen 6 cm..Mådde strålande mellan varje kontraktion/"värk" skrattade och kände mej som vanligt. Hade min sambo och vän med mej som "doulor".Det enda som var smärtsamt under min förlossning var undersökningen.hårdhänt barnmorska tyvärr! Varje värk andades jag igenom utan problem..då vännen hade koll på värkarna..och då detta är min andra förlossning kunde jag se vilken enormt stor skillnad det var att föda barn med profylax,vilket jag ej övat inför första barnet..det tog 5 tim från att vi kom till bb..15 min krystning utan att spricka.Efterkänningarna man normalt har ef förlossningen..var också stor skillnad fr första förlossningen..
Jag förstår inte varför dom inte informerar alla positiva effekter detta har,inte minst för barnens skull som kan födas med minskade risker för syrebrist osv på "mitt" BVC
Jag längtar till nästa gång jag får uppleva detta igen
Stort tack till profylaxgruppen