Toppenförlossning i racerfart

2004-12-03
Monalisa, Fredrik & ThyraVattnet gick 23.30 och efter en timme kom den första värken som direkt var minst 90 sek. Min kropp började skaka jättemycket, jag kräktes och fick en värk till som var lika stark. Du kan tro att jag andades!!! Det var tryggt att veta vad man skulle göra för vi blev totalt överrumplade av detta.

Vi åkte in till BB Stockholm och var där kl 0200. Min man trodde bara att vi skulle undersökas och sedan få åka hem igen. Det blev dock fart på honom när vi fick veta att jag var öppen 10 cm, mera kräkning och redan förbi spinaltaggarna!! Då fick Fredrik fart och han var bara världens bästa coach och fick massor med beröm av barnmorskorna också.

Jag frustade ca en timme med lustgasen och sedan övertalade barnmorskan och Fredrik mig att ta en krystvärk utan lustgas och det gjorde jag för att genast känna att jag blev klarare i knoppen och kunde rikta styrkan i värken mycket bättre (hade grym träningsvärk i de övre centrala magmusklerna dagen efter). Därefter frågade jag inte efter lustgasen mer och tog ingen annan bedövning heller. Klockan 0501 föddes lilla Thyra 51 cm och 3620 gr.

Vi är så klart oerhört stolta och glada. Nu sliter vi med amningen...

Vi vill med detta tacka för en toppenutbildning som var en stor glädje och hjälp för oss!

Kram från
Monalisa, Fredrik & lilla Thyra