Jag var skeptisk...

2004-11-15
MikaelHej Anna,
Så här i efterhand kan jag erkänna att jag faktiskt var ganska skeptisk till det här med profylaxandning. Men du hade förstås rätt och jag hade fel. Profylaxandning fungerar häpnadsväckande bra. Det fick jag se med egna ögon. Dessutom blev det enklare för mig eftersom jag fick en uppgift att sköta. Förra gången stod jag mest vid sidan om och försökte trösta Lotta med käcka tillrop.

Lotta och jag följde din kurs i slutet av augusti. Den 5 oktober föddes Isaks lillebror David efter en förlossning som gick nästan löjligt bra. Efter ett helt dygns profylaxandning hemma i lägenheten fick Lotta lustgas på Danderyd och sedan epidural i exakt rätt ögonblick. I det läget var valet av epidural ganska självklart: Lotta hade inte sovit på nästan två dygn. Hon var rejält utmattad och i desperat behov av vila inför själva slutspurten.

Vi vill förstås tacka dig för hjälpen men också passa på att hälsa dina kursdeltagare att en förlossning inte behöver vara en alltigenom outhärdlig upplevelse. Från den här förlossningen har Lotta och jag enbart fina minnen.

Lotta hälsar

/Michael