jättebra verktyg

2004-08-29
Maria och KarimJag gick 14 dagar över tiden men började få värkar "redan" på dag +11. Vi andades oss igenom dessa som kom var 7- 10 min(!). Jag trodde att det var sk förvärkar och tyckte inte att de gjorde speciellt ont. Men efter 3 dygn med dessa värkar var vi båda helt slut! Det gick inte och sova igenom dem så jag var i stort sett vaken i tre dygn med undantag av lite microsömn. Det är tortyr att vakna var 10e minut kan jag berätta!
På dag +14 gick vi på överburenhetskontroll och då konstaterades att jag var öppen 4 cm. Skönt att de sömnlösa nätterna hade gjort nytta. Jag fick lite hjälp på traven med oxytocin-dropp och då tog det rejäl fart.
På 4,5 timmar var lille Noel född utan annan smärtlindring än profylaxandningen.
En fantastik upplevelse och faktiskt inte alls så smärtsam som jag trodde att den skulle vara. Vi var ett bra team och vi hade förberett oss noga, så noga att våra kompisar nog tyckte att vi var lite väl präktiga:o)
Jag är så glad att det blev en fin upplevelse och jag har verkligen lärt mig att man klarar mer än man tror bara man är mentalt förberedd.
Jag rekommenderar all som ska föda barn att gå denna kursen!
mvh/ Maria, Karim och Noel (7 veckor)