Vi var ett super-team hela vägen

2004-06-22
Lotta & LennartJa, då har lilla Julia gjort entré i denna världen (20:e maj)! Några dagar för tidigt men det var väl bara bra det, slippa gå och vänta. Jag hade otroligt stor nytta av profylaxkursen och jag är verkligen glad att jag övat på andningen!

Värkarna började redan på onsdag (19:e) morgon, men då fattade jag inte att det var värkar så jag var på stan och klippte mig :) Vid 17-tiden la jag mig i badet och kände att det var regelbundna värkar. Då började jag med andningen och den höll vi på med till kl. 23 så vi åkte in till BB Stockholm. Då var jag öppen 4-5 cm och det var ju skönt!

Fortsatte med ett bad och höll på med andningen till kanske runt 2 på natten då jag fortsatte med lustgas. Det var svårt att byta teknik men med lite extra drogning gick det bättre... Vid 4 ville jag ha starkare bedövning, men när allt var förberett började krystvärkarna och 5.30 föddes hon. Fantastiskt ögonblick! Det gjorde verkligen jätteont, men andningen gjorde att första delen kändes uthärdlig. Vet inte vad alternativet skulle vara? Skrika?

Det var också en hjälp att Lennart och jag övat tillsammans och pratat en del om förlossningen och min oro. Han var ett fantastiskt stöd och vi var ett super-team hela vägen. Jag trodde innan att jag skulle bli arg på honom, men det hände inte. Jag var bara så fantastiskt glad att han var med. Även här tror jag att profylaxkursen hjälpte, för det var då vi började prata om förlossningen.

Som sagt, stort tack för en bra kurs, dela gärna med dig av mina erfarenheter till nya kursmedlemmar!

Ha det bra
Kram Lotta

Ps. Vi ses kanske på någon kurs framöver, när vi vill ha fler barn :)