Fantastiskt lyckat!

2004-02-24
KarroAlla som har varit på MamaMia Söder har nog blivit uppmärksammade på den fina gipsavgjutningen av en mage som hänger upp på väggen.
För oss gick det så långt som att vi skulle göra vår alldeles egna. En vecka innan planerat datum fick jag nästan tvinga Per att hjälpa mig, det är ju knappast något som man gör själv.
Klockan elva på kvällen, två timmar efter skulpturen var färdig satte jag mig ner för att granska konstverket och när jag reste mig upp kändes det som någonting "rann till". Vad var det frågan om?
Jag började få lite molande värk i magen, men det kunde väl inte vara dags nu?

För att vara på den säkra sidan packade vi BB-väskan, vi hade skrivit packlista långt i förväg så det var lätt gjort!
Jag fick bara mer och mer ont i magen, men jag var ändå osäker på att det verkligen var värkar.
Per fick uppdraget att ringa förlossningen och jag låg och andades i bakgrunden. Barnmorskan sa att vi skulle återkomma vid sex på morgonen, men klockan fem hade jag fått nog!!
Då hade jag med Pers hjälp gått över på den snabba andningen, vilket jag tyckte var för tidigt då, och det hade jag också sagt om jag bara hade kunnat prata för all värk.

Vi begav oss med Taxi till BB-Stockholm och blev mottagna med öppna armar. Taxichauffören önskade oss lycka till och sa att vi skulle ha en bebis innan tolv. Jag kände en väldig önskan av att strypa honom, för då klockan sex på morgonen kändes det som en evighet till klockan tolv.

Väl inne på förlossningen lade jag mig i duschen och bara andades och andades. Jag var öppen hela sju cm och barnmorskorna var så imponerade så.
De kom in titt som tätt och tittade till oss och berömde mig för min fina teknik och hur avslappnad jag var.

Lite lustgas fick jag ta till i slutet och 11.30 var vår vackra dotter född! (Taxichauffören hade trots allt inte helt fel!)
Barnmorskorna tackade så mycket för att de hade fått vara med på vår förlossning och sa att det hade gått helt enligt böckerna.

Jag vill tacka ANNA som höll i kursen. Tack vare dig fick jag min drömförlossning, något som jag absolut inte trodde första gången på kursen.
Jag tipsar alla som jag kan om profylaxkursen, den gav oss allt.
Tack också den underbara personalen på BB-Stockholm som var med och gjorde förlossningen till en fantastisk upplevelse.
KRAM