Dagen då vår kära dotter kom till världen

2009-09-11
Therese K
theresekaldegard@hotmail.com


Vår bebis var beräknad till 14:e mars. Min make och jag gick profylaxkursen i början av januari. Blev grymt imponerad av kursen. Min make kände samma sak och sa att förlossningsförebyggandeträffarna på BVC var urkasst jämfört med profylaxkursen.

På eftermiddagen 3 dagar innan BF fick jag en skum känsla i kroppen. Funderade på om det var dags. Slog en signal till maken som talade om att han behövde göra några ärenden efter jobbet och skulle inte vara hemma förrän 18.30. Han frågade om det var akut och sa till mig att lägga mig och andas. Såklart att det inte var akut, det gjorde inte ont så jag följde hans instruktioner. Strax innan kl 18 slog jag en signal till förlossningen och talade om hur jag kände. Att jag hade en skum känsla i kroppen, feberfrossa var 10:e minut. Förlossningen bad mig avvakta under kvällen och ville jag fick jag åka in för en kontroll. Vid 19-tiden kände jag att det var dags att göra nummer 2. Sprang till och från toaletten utan resultat. Strax innan 20-ringde jag förlossningen igen och sa att vi får nog komma in för ett lavemang.
Vid undersökningen så visade det sig att jag var öppen 10 cm och bebisen var djupt nere i bäcken. På dryga 1.5 timmen så var vår lilla tös ute och jag klarade mig igenom hela förlossningen med enbart profylaxandning.

Längtar redan tills nästagång då jag får uppleva en förlossning!