Jag har för 17 FÖTT BARN!

2008-01-14
Sandra och MickeMicke och jag fick uppleva en underbar förlossning tack vare kursen, det sätt som kunskapen och erfarenheterna där framfördes och kursledarens engagemang. Vi var helt klara med vad förlossningen skulle innebära. Vi hade övat massor inför maratonloppet, samt pluggat på allt vi kunde komma över gällande förlossningen.

Vår lilla dotter föddes på annandagen klockan 02:20, men redan under natten till julafton visade hon att det var dags att komma ut till sina föräldrar.
Jag fick rejäla förvärkar under natten, andades mig igenom dem. Sen sov jag i 2 timmar, då förstod jag att det inte var dags riktigt än...
Firade jul med våra familjer, men kände rätt tidigt på kvällen att det var på tiden att åka hem och sova... Något sa mig att vi skulle behöva all sömn vi kunde komma över. Kom hem och gick och lade oss klockan 21 på julafton. Klockan 22 satte allt igång.
Jag profylax andades igenom natten till juldagen, värkarna kom med cirka 20 minuters mellanrum... Klockan 8 på juldagsmorgonen klockade vi för första gången. Det var då allt mellan 1-6 minuter mellan värkarna.
Micke såg till att jag åt och drack hela tiden. När klockan närmade sig halv fem på eftermiddagen var det fortfarande sån spridning på värkarna, trots det tog vi beslutet att åka in (SÖS vill att det ska vara 3 minuter mellan hela tiden).

Vi var inne på SÖS vid 17 på juldagen. Jag var då öppen 3 centimeter. Testade lite akupunktur, men det funkade inte riktigt tyckte jag. Märkte ingen direkt skillnad. Har frågat Micke och han märkte inte heller någon skillnad på mig.
Klockan 21 byttes skift och vi fick en ny barnmorska.
Hon undersökte mig och jag var fortfarande öppen 3 centimeter. Nu har jag alltså haft värkar i 23 timmar. Jag har hela tiden använt mig av profylaxandningen. Den fungerar jättebra! har nåtgot att klamra mig fast vid och koncentrera mig på istället för att fokusera på smärtan.
Vid det här laget började min kropp att skaka, jag började hacka tänder och darra i hela kroppen. Kroppen var helt enkelt utmattad efter alla timmars värkarbete.
Vi tog då beslut om ryggmärgsbedövning. Bedövningen sattes 22:20. Fantastiskt!! Äntligen kunde jag vila och ta igen mig... Samtidigt som man gjorde detta tog man även sönder hinnorna så att vattnet gick samt satte in värkstimulerande dropp.
Efter detta gick allt rätt fort.
22:20 sattes bedövning.
01:55 satte krystvärkarna igång.
02:20 är vår dotter hos oss. Hon var 50 centimeter lång och vägde 3265 gram.

Allt gick jättebra!! Är så stolt över mig själv. Jag har för 17 FÖTT BARN!! Jag profylaxandades mig igenom 24 timmars värkarbete. Jag var SÅ grym!!! : )

Micke hade total kontroll över situationen, han visste exakt vad han kunde göra för mig. Är så glad att vi tog beslutet att gå kursen hos er. Är så tacksam över det vi lärt oss.

Rekommenderar alla att gå denna kurs, vi har några vänner som nu går i väntans tider. Jag slutar aldrig prata om kursen. Känns som att jag vill TVINGA alla att gå : )

Jag bifogar en liten bild på våran prinsessa.

Många kramar och TACK från
Micke, Sandra och Tuva